BĚHEM SPÁNKU PLEŤ PŘEPÍNÁ DO REGENERAČNÍHO REŽIMU POŠKOZENÉ BUŇKY SE OPRAVUJÍ AŽ TŘIKRÁT RYCHLEJI NEŽ BĚHEM DNE

01.08.2021
BĚHEM SPÁNKU PLEŤ PŘEPÍNÁ DO REGENERAČNÍHO REŽIMU POŠKOZENÉ BUŇKY SE OPRAVUJÍ AŽ TŘIKRÁT RYCHLEJI NEŽ BĚHEM DNE

BĚHEM SPÁNKU PLEŤ PŘEPÍNÁ DO REGENERAČNÍHO REŽIMU
POŠKOZENÉ BUŇKY SE OPRAVUJÍ AŽ TŘIKRÁT RYCHLEJI
NEŽ BĚHEM DNE



Pokožka během dne bojuje s řadou vnějších faktorů. Zvlášť v období léta. Intenzivní UV záření, vlna veder, umělá klimatizace, špína, stres či elektrosmog zvyšují hladinu stresového hormonu kortizolu. Dochází k narušení přirozené bariéry. Pleť ztrácí vlhkost, je unavená. Může se jevit zarudlá nebo zanícená. Nejefektivnějším způsobem její revitalizace je pravidelná noční péče. V průběhu spánku poskytne potřebnou hydrataci včetně výživy
a obnoví poškozené DNA.  

 

Přes den se chová pleť jinak než v noci. Proto vyžaduje dvojí péči. 

Denní péče by měla být zaměřena na ochranu. Používejte přípravky, které pleť chrání před slunečními paprsky, znečištěním a špínou. Vaše denní rutina by měla zahrnovat jemný čisticí prostředek, toner, opalovací krém a zvlhčovač.

Noční starostlivost spočívá v opravě poškození, způsobených vnějšími faktory a stresem, kterým je pokožka během dne vystavena. Zaměřuje se na odstranění make-upu a hloubkové čištění. Zároveň pleti dodává potřebnou hydrataci a výživu, potřebnou pro regeneraci buněk.


Náš tip

VÝŽIVNÁ ČISTÍCÍ A ODLIČOVACÍ EMULZE
Dvousložkový pleťový odličovač odstraňuje jakékoliv nečistoty a maz, které uvíznou v pórech. Pokožku snadno zbavuje také make-upu. Má jemnou texturu. Je určen pro všechny typy pleti včetně senzitivní
a aknózní.

Základní ingrediencí je hypoalergenní růžová voda prvotřídní kvality. Vyniká čistícími a tonizujícími účinky. Má protizánětlivé schopnosti. Redukuje akné, zklidňuje spálenou pokožku. Vyrovnává kožní pH, stimuluje regenerační procesy. Pleť zanechává sametově jemnou, pevnou, hladkou
a vláčnou.
Více informací: https://www.dulcia.cz/cisteni-pleti/vyzivna-cistici-emulze.html

 

Přirozené omlazení přes spánkový cyklus 

Tak jako my, také pokožka má svůj biorytmus. Mezi jednadvacátou a třiadvacátou hodinou přepíná do regeneračního režimu a připravuje se na noční spánek. Během něj nejlépe vstřebává účinné látky
a dochází k obnově DNA.

Několik hodin před spánkem stoupá hladina spánkového a růstového hormonu, které urychlují obnovu
a regeneraci kožních buněk. Jejich produkce se mezi třiadvacátou a čtvrtou hodinou zdvojnásobuje, přičemž mezi druhou a čtvrtou hodinou dochází k trojnásobnému zvýšení buněčné výměny.

Kromě vyšší zvýšené buněčné aktivity je pleť během spánku propustnější. Tím, že je uvolněná
a teplejší, lépe vstřebává funkční látky z aplikovaných přípravků.  

 

6 kroků pro dokonalou noční péči během léta  

* Každodenní očista
Horké a vlhké počasí způsobuje výšenou produkci mazu. Ten se míchá s potem, make-upem, prachovými částicemi a dalšími nečistotami, které ucpávají póry. Aby nedocházelo k zánětům
či dalším kožním problémům, je nezbytné pleť každodenně ráno i večer čistit. Před spaním obličej důkladně umyjte jemným čisticím přípravkem a vlažnou vodou.

* Exfoliace dvakrát týdně

Pokud během dne pleť dostatečně nehydratujete, dochází ke ztrátě vlhkosti. Suchost vytváří na pokožce matný film. Jemný peeling rychle pleť revitalizuje a rozzáří.


* Aplikace esence

Esence spojuje výhody tonika i séra. Vysoce koncentrované účinné látky, které obsahuje, pronikají do těch nejhlubších kožních vrstev. Esence tedy působí jako mikrovýživa na buněčné úrovni. Aktivní složky ihned opravují vzniklý problém a poskytují mnohem výraznější hydrataci. Zároveň pokožku připraví na lepší absorpci séra či dalších přípravků.


* Nezbytná hydratace

Hydratační přípravky jsou pro období léta zásadní. Poskytují potřebné živiny a pomáhají s nápravou vzniklých poškození. Noční krém s kyselinou hyaluronovou udržuje v pokožce vlhkost
a zásobuje ji energií, aniž by blokovala póry. S dalšími účinnými látkami usnadňuje proces hojení
a umožňuje probudit se s rozzářenou pletí.
 

* Nezapomínejte na oční okolí a rty

Pokožka očního okolí neobsahuje kožní maz. Je velmi citlivá a tenká. Navíc neustále zatížená pohyby očí. Proto je nejnáchylnější k tvorbě vrásek. Noční přípravky pro její ošetření by měly obsahovat peptidy. Zintenzivňují hydrataci, zabraňují tvorbě vrásek a jemných linek.

Také jemná pokožka rtů podléhá celodennímu náporu UV záření a dalším vnějším vlivům. Proto je důležité ji chránit a vyživovat. Při večerním čištění odstraňte ze rtů odumřelé kožní buňky a před spánkem na ně aplikujte bohatou vrstvu balzámu.

* Maska alespoň jednou týdně

Noční pleťové masky jsou účinným způsobem, jak dodat vyčerpané pleti intenzivní dávku výživy
a léčebných složek. Alespoň jednou týdně dopřejte pleti masku s hydratačními účinky nebo
s obsahem jílu, který zlepšuje strukturu pleti, vyhlazuje a čistí její povrch a zároveň pomáhá chránit před účinky UV záření.


Náš tip

NOČNÍ PLEŤOVÁ ESENCE – OBNOVUJÍCÍ
Koncentrát proniká do hlubokých vrstev. Kde působí v průběhu noci. Pokožku obnovuje, povzbuzuje, regeneruje a zastavuje projevy stárnutí. Sjednocuje barevné nerovnosti pleti, kterou zmatňuje. Reguluje tvorbu kožního mazu a viditelně zmenšuje póry. Zmírňuje hyperpigmentaci
a výskyt tmavých skvrn. Má exfoliační vlastnosti. Odstraňuje odumřelé buňky a zároveň stimuluje růst nových. Pokožce navrací zdraví, krásu a mladistvý vzhled.
Více informací: https://www.dulcia.cz/pletove-esence/pletova-esencia-nocna-obnovujuca.html

 

Noční péči se věnujte alespoň 20 minut před spánkem

Někteří odborníci doporučují, že nejlepší čas pro noční péči o pleť je těsně před spánkem.
Může se však stát, že nakonec budete mít více hydratačního krému na polštáři než na obličeji. Pamatujte, že pleť potřebuje alespoň 15-20 minut, aby se přípravky do pokožky řádně vstřebaly.


Náš tip

KRÉM PROTI VRÁSKÁM S KYSELINOU HYALURONOVOU A Q10
Omlazující pleťový krém redukuje viditelné projevy stárnutí včetně vrásek. Je bohatý na vzácné oleje
a další cenné ingredience, které obnovují kožní buňky. Krém zlepšuje pevnost a pružnost pleti. Poskytuje ochranu před UV zářením a hyperpigmentací.
Více informací: https://www.dulcia.cz/pletove-kremy/krem-proti-vraskam-s-kyselinou-hyaluronovou-a-q10.html



Věděli jste?


* Když se během spánku otáčíte ze strany na stranu, povlak polštáře vytváří tření, které urychluje tvorbu vrásek. Hedvábné povlaky jsou k pokožce jemnější. Pokud se v noci často převracíte, upřednostněte tento typ povlečení.

* Také spaní s obličejem zabořeným do polštáře způsobuje předčasné vrásky. Pro zdravou pleť je nejlepší spát na zádech.

* Před spánkem nepijte kávu. Dobrý a klidný spánek zajistí zdravou a odpočatou pleť.

* Nanesení balzámu na rty, hydratace rukou a nohou by měly být posledním krokem kompletní noční péče o pleť.



Náš tip

OČNÍ KRÉM S KOFEINEM – NOČNÍ
Hutný krém nabitý kofeinem zmírňuje a zabraňuje vzniku otoků kolem očí. Aktivní látky stimulují
a obnovují buněčnou strukturu. Podporují prokrvení, zesvětlují kruhy pod očima, pokožce navrací zdravý a mladistvý vzhled.
Více informací: https://www.dulcia.cz/ocni-okoli/ocni-krem-s-kofeinem-nocni.html

 


Závěrečné shrnutí

Pokud se chcete probouzet s krásnou a zářivou pletí, nezanedbávejte její noční péči. Jejím dodržováním zajistíte největšímu orgánu svého těla rychlejší a lepší obnovu. Čas, který věnujete čištění, hydrataci
a výživě pomůže udržet pleť pružnou a pevnou.


S láskou Dulcia natural

SDÍLEJTE TENTO ČLÁNEK

Přidat komentář

Jméno:*
Email:*
Phone number:
Komentář:*