Oční krém sedmikráska Maximize

Oční krém sedmikráska

Jemný revitalizující a zpevňující oční krém zajišťuje přísun hydratace, ochraňuje jemnou pokožku v okolí očí, působí proti vráskám. Výtažek ze sedmikrásky rozjasní okolí očí, snižuje tmavé skvrny a kruhy pod očima. Krém je určen pro každý typ pleti, která potřebuje vzpružit a dodat potřebnou hydrataci. 

Více informací

22 hodnocení

102023

  • Všechny typy pleti
  • Proti vráskám
  • Hydratační

275 Kč


Jemný revitalizující a zpevňující oční krém zajišťuje přísun hydratace, ochraňuje jemnou pokožku v okolí očí, působí proti vráskám. Výtažek ze sedmikrásky rozjasní okolí očí, snižuje tmavé skvrny a kruhy pod očima. Krém je určen pro každý typ pleti, která potřebuje vzpružit a dodat potřebnou hydrataci. Krém intenzivně chrání pleť proti projevům stárnutí a díky silnému extraktu ze sedmikrásky velmi účinně redukuje tmavé kruhy, skvrny, pigmentové skvrny a zbavuje okolí očí nepříjemných otoků.
Extrakt z organických květů sedmikrásky je účinný prostředek pro zesvětlení kůže (i citlivé), působí proti nadměrné pigmentaci pokožky a také na stařecké skvrny. Dodává pleti krásný zářivý vzhled a pomáhá odvádět přebytečnou nahromaděnou tekutinu, čímž zmenšuje otoky. Hodnotné přírodní oleje bojují proti stárnutí pleti a zvyšují elasticitu očního okolí. Krém má navíc i jemný liftingový efekt a krásné na něm drží make-up nebo korektor.


Vzácný marulový olej obsahuje vysoké procento polynenasycených mastných kyselin (omega-6, omega-9), které posilují membrány buněk a pomáhají v nich udržet vodní zásoby. Je velmi bohatým zdrojem vitaminu C a antioxidantů hlavně tokoferolu a dalších biologicky aktivních látek (např. vitamin A, kyselinu ferulová, skvalen). Díky svému složení se olej využívá i jako ochrana před slunečním zářením - poskytuje přirozenou ochranu pleti před UV paprsky. Růžová voda spolu s aloe vera obsahují velké množství antioxidantů, které napomáhají udržovat zdravý vzhled pleti. Pokožku vyživují, zvyšují tvorbu kolagenu a elastinu a stimulují regeneraci porušených tkání.

Obsah: 15 ml

85.0%
složek je z bioprodukce
100% prírodný produkt zo Slovenska
Název
INCI
BIO
Růžová voda
Rosa Damascena Flower Water
BIO
Růžová voda
Rosa Damascena Flower Water
BIO
PRODUKT

Damašská růže se už od starověku využívala pro své terapeutické, nutriční a aromatické vlastnosti. Růžový hydrolát neboli voda či hydrosol vzniká při parní destilaci růžového oleje. Obsahuje více než sto aktivních sloučenin.

Vykazuje silné antiseptické a antibakteriální účinky. Pokožku čistí, stahuje póry, snižuje produkci kožního mazu, zabraňuje vzniku zánětů. Lze ji použít jako toner pro mastnou a aknózní pleť. Výborně zvlhčuje a okamžitě revitalizuje. Proto se s oblibou přidává do pleťových sér nebo hydratačních přípravků.

Hydrolát je bohatý na antioxidanty. Chrání buňky před oxidačním stresem. Pomáhá pokožce udržet mladistvý a zdravý vzhled. Obsahuje vitaminy a minerály, které hrají klíčovou roli při syntéze kolagenu a elastinu. Má zklidňující schopnosti. Ošetřuje podrážděnou, zarudnutou, zanícenou i ekzematickou pokožku. Jeho příjemná vůně uvolňuje mysl a zlepšuje náladu.  

Nachází se v produktech:
Šťáva z aloe vera
Aloe Barbadensis Leaf Juice
BIO
Šťáva z aloe vera
Aloe Barbadensis Leaf Juice
BIO
PRODUKT

Aloe pravá (Aloe vera, Aloe barbadensis) je jedna z nejuniverzálnějších léčivek. Její terapeutické vlastnosti využívali již před šest tisíci lety starověcí Egypťané. Je součástí tradiční čínské, arabské a indické medicíny. V jejich listech se nachází přes dvě stě aktivních látek včetně dvaceti minerálů, dvaceti aminokyselin, dvanácti vitaminů a enzymů.

Šťáva má zklidňující a protizánětlivé účinky. Používá se k ošetření jizev, popálenin a k hojení ran. Chrání před UV zářením. Látka aloin, která je v aloe obsažena, blokuje až 30 % ultrafialových paprsků. Vysoké množství vitaminů, cholinu a kyseliny listové poskytují pokožce skvělou ochranu před volnými radikály, které způsobují viditelné projevy předčasného stárnutí. Enzymy zas pomáhají regenerovat kožní buňky a podporují zdravý vzhled pokožky.

Aloe vera absorbuje aktivní látky až do sedmi vrstev kůže. Díky této kapacitě stimuluje fibroblastové buňky produkující kolagen. Pokožku účinně zvlhčuje. Navíc pracuje jako efektivní čistící a detoxikační činidlo, odstraňující odumřelé buňky a toxiny z pórů. Má také antimikrobiální vlastnosti. Zastavuje množení bakterií a plísní. Při pravidelné aplikaci výrazně sníží hloubku vrásek a zvýší elasticitu kůže v důsledku zvýšené tvorby kolagenu. 

Marulový olej
Sclerocarya Birrea Seed Oil
BIO
Marulový olej
Sclerocarya Birrea Seed Oil
BIO
PRODUKT

Olej se získává z jader plodů marulovníku lisováním za studena. Má jasnou, světle žlutou barvu a ovocnou, květinovou vůni s teplým ořechovým podtónem. Obsahuje vysoký podíl bílkovin, polynenasycených a nenasycených mastných kyselin, vitaminy C a E a další aktivní látky. Snadno se vstřebává. Nezanáší póry. Je vhodný pro všechny typy pleti.

Díky své lehké struktuře a skvělým zvláčňujícím vlastnostem je součástí široké škály kosmetických přípravků určených pro pleť, vlasy a nehty. Přítomné aminokyseliny, antioxidanty a mastné kyseliny jsou zvlášť prospěšné pro suchou a zralou pleť. Olej vyhlazuje vrásky včetně strií. Pokožku změkčuje a udržuje ji hydratovanou. Má utišující účinky. Ulevuje od svědění a zklidňuje podrážděnou, šupinatou a začervenalou pokožku. Tím, že nezanechává mastný film a působí antibakteriálně lze ním léčit také akné, černé tečky a pupínky. Vyživuje vlasy. Udržuje pružnost nehtů a nehtové kůžičky. 

Mléčný protein
Milk Protein
 
Mléčný protein
Milk Protein

Hydrolizovaná mléčná bílkovina je bohatá na aminokyseliny, minerály, vitaminy A, D a B6. Má jemnou konzistenci a je nedráždivá.

Poskytuje výživu a hydrataci. Navrací pleti jemnost, pružnost, vláčnost a přirozený jas. Předchází odumírání kožních buněk. Má zklidňující účinky. Zmírňuje projevy suché, podrážděné, aknózní, citlivé a sluncem spálené pokožky. S oblibou se přidává také do vlasové kosmetiky. Obnovuje vlasová vlákna. Zlepšuje růst a kvalitu vlasů.

Sedmikráska
Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract
BIO
Sedmikráska
Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract
BIO
PRODUKT

Sedmikrásky (Bellis) se kromě Antarktidy vyskytují na všech světových kontinentech a tvoří 10 % z celkového počtu kvetoucích rostlin na zemi. Jejich blahodárné účinky byly známé již v roce 2200 před našim letopočtem. Pěstovaly se a sklízely v zahradách za účelem léčby otoků, modřin, migrén, trávicích potíží a dalších problémů a nemocí. Zároveň se využívaly jako kosmetický prostředek pro rozjasnění pleti a posílení přirozené krásy.

Extrakt se vyrábí z květů sedmikrásek organického původu macerací v přírodních olejích lisovaných za studena. Obsahuje flavonoidy, antokyany, polyfenoly, triterpeny a saponiny, vykazující řadu terapeutických vlastností. Je bohatý na přírodní látku s názvem L-arbutin. Ta pomáhá pleť zesvětlovat, rozjasňovat, harmonizovat její tón a snižovat výskyt tmavých skvrn.    

Vysoké množství antioxidantů, kyseliny jablečné a vinné, zastavují viditelné projevy stárnutí. Udržují pokožku pevnou, svěží, hladkou, s mladistvým vzhledem. Sedmikrásky pomáhají také při procesu hojení. Mají výtečnou schopnost regenerovat kožní tkáň. Extrakt působí také antisepticky a antibakteriálně. Pokožku čistí a ošetřuje. Zabraňuje tvorbě infekcí a podporuje její zdraví.  

Pigmentace-melanogeneze

Pigmentace představuje přirozenou barvu pokožky. Její zbarvení je závislé od kožních buněk, melanocytů, které produkují kožní pigment, melanin. Ten je zodpovědný také za barvu očí a vlasů. Existují dva typy melaninu: eumelanin (pravý melanin), který se vyznačuje černou nebo tmavou barvou a je charakteristický pro lidi s tmavší pletí a feomelanin neboli červený či červenohnědý melanin, přítomný u lidí se světlou pokožkou. Úkolem kožního pigmentu je chránit pokožku před UV zářením. Proces tvorby melaninu se nazývá melanogeneze.

Pokud jsou kožní buňky nepřetržitě narušovány, začnou vylučovat velké množství melaninu. Dochází k hyperpigmentaci, nepřiměřenému výskytu nevzhledných tmavých skvrn.

Typy pigmentových skvrn

Hyperpigmentaci způsobují různé faktory. Mezi nejčastější patří:

  • Sluneční paprsky
    UV záření vyvolává tzv. stařecké neboli sluneční skvrny.
  • Hormonální vlivy
    Hormonální nerovnováha je příčinou skvrn s názvem melasma. Objevují se zejména u těhotných žen v oblasti obličeje a na částech těla, které jsou vystaveny slunci.
  • Věk
    S rostoucím věkem je počet buněk produkujících melanin nižší, ale roste jejich velikost a také jsou více lokalizované, což je příčinou výskytu stařeckých skvrn u osob nad 40 let.
  • Poranění nebo záněty kůže
    Tmavé skvrny se objevují také jako následek po řezných ranách, popáleninách, akné, lupénce, zasažení chemickou látkou či atopické dermatitidě. Pokožka zůstane ztmavlá i po zahojení rány.   


Jak předcházet hyperpigmentaci

  • Omezte čas strávený na slunci. V době nejintenzivnějšího záření (od 10 do 15hod.) zůstaňte ve stínu.
  • Používejte účinnou sluneční ochranu. Zvolte výrobek s vysokým nebo velmi vysokým faktorem, který byl vyvinut pro váš typ a stav pleti. Jeho aplikaci v průběhu dne opakujte.
  • Dodržujte pitný režim.
  • Hydratujte pokožku vhodným hydratačním krémem.
  • Vyhýbejte se soláriu.
  • Místa, která jsou vystavena UV záření nedrážděte parfémem.
  • Nekuřte.

Extrakt ze sedmikrásky přirozeným způsobem zmírní a odstraní nepříjemné pigmentové skvrny už po čtyřech týdnech aplikace.  

Šípkový olej
Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
BIO
Šípkový olej
Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
BIO
PRODUKT

Tento olej se vyrábí z divoce rostoucích šípků v té nejvyšší bio kvalitě lisováním za studena. Šípkový olej má unikátní složení, díky kterému je považován za jeden z nejblahodárnějších rostlinných olejů.
Je nabitý vitaminy, minerály, antioxidanty, esenciálními mastnými kyselinami. Obsahuje také vlákninu, tuk a bílkoviny.

Je vhodný pro všechny typy pleti. Snadno se vstřebává, neucpává póry a nezanechává mastný filtr. Pokožku bohatě hydratuje, čímž jí dodává rozzářený a mladistvý vzhled. Protizánětlivé mastné kyseliny a vitaminy pomáhají vyhlazovat vrásky, zastavují tvorbu pigmentových skvrn a harmonizují barevný tón pokožky. Proto se skvělé hodí pro pravidelné ošetření zralé pleti.

Šípkový olej je vhodný i pro pokožku problematickou-urychluje její hojení, redukuje viditelnost jizev a podporuje její zdravý vzhled.

Olivový emulgátor
Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate
 
Olivový emulgátor
Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate

Emulgátor neboli zahušťovadlo umožňuje homogenní promíchaní látek v emulzi. Proto se používá k propojení olejové (máslové) a vodní (voda, hydrolát, květová voda) složky, z kterých se vyrábí tzv. dvoufázové krémy nebo tělová mléka.  

Olivový emulgátor Olivem 1000 s certifikací Ecocert 100 % je přírodním zahušťovadlem té nejvyšší kvality. Získává se z olivového oleje, čímž si zachovává jeho kvality. Přípravky, které ho obsahují vynikají jemností a pokožce poskytují dlouhodobou výživu a hydrataci. Olivem 1000 neucpává póry a je hypoalergenní.

Nachází se v produktech:
Olivový skvalen
Squalane (Olive)
BIO
Olivový skvalen
Squalane (Olive)
BIO
PRODUKT

Je čistě rostlinným lipidem, vyrábějícím se z olivového oleje. Jeho složení je identické s lipidy produkované lidskou kůži. Proto se mu také říká „přírodní facelift“. Je bezpečný a vhodný pro všechny typy pleti. Funguje jako „suchý olej“, který se na rozdíl od běžného oleje okamžitě vstřebává, proniká do hlubokých vrstev a nezanechává žádný mastný film.

Skvalen z oliv si poradí s celou řadou kožních problémů. Prokazatelně redukuje vrásky, pleť zvlhčuje, vypíná a zjemňuje. Pomáhá předcházet tvorbě pigmentových skvrn. Regeneruje a okysličuje kožní buňky.  Urychluje hojení pokožky a pooperačních jizev. Osvědčil se v boji proti ekzémům a lupénce. Pleti navrací přirozený lesk, zdravou barvu a chrání ji před UV zářením. Je stabilní vůči oxidaci.

Vitamin F
Linoleic Acid, Linolenic Acid
 
Vitamin F
Linoleic Acid, Linolenic Acid

Kyselina linolová neboli vitamin F patří mezi esenciální mastní kyseliny, nezbytné pro zdravé fungování lidského organismu. Je základním stavebním prvkem ceramidů a patří k hlavním hydrantům pokožky. Představuje významný zdroj kalorií, zajišťuje strukturu a flexibilitu všech buněk v těle, podporuje fyziologický růst, vývoj zraku a mozku, pomáhá regulovat krevní tlak, srážení krve, obranyschopnost imunitního systému a další tělesné funkce. Protože kyselina linolová není přirozeně produkována tělem, je potřebné ji pravidelně přijímat pomocí stravy, nutričních doplňků a kosmetiky. Jako ingredience v kosmetických přípravcích pokožku čistí, regeneruje, hydratuje a vyživuje. Stimuluje zdravý růst kožních buněk. Bojuje proti zánětům včetně akné. Urychluje proces hojení, minimalizuje vznik jizev a vrásek. Ošetřuje poškozenou, poraněnou a popálenou kůži.

DULCIA natural jako zdroj vitaminu F používá přírodní světlicový olej bez genetických modifikací. Jeho úkolem je:

• Opravovat narušenou kožní bariéru
• Pokožku zjemňovat, zvláčňovat a udržovat v ní vlhkost
• Redukovat tvorbu kožního mazu
• Zabraňovat dehydrataci
• Utišovat kožní problémy

Je vhodný pro všechny typy pokožky. Díky svým hydratačním vlastnostem prospěje především suché pleti, které navrátí elasticitu.   

Vitamin F zabraňuje transepidermální ztrátě vody v pokožce

V kůži se nachází 15 % z celkového objemu vody v těle. Proto také slouží jako její zásobárna, z které čerpají jiné orgány i vnější prostředí. Voda se přemísťuje ze střední vrstvy kůže (dermis) na její povrch a přirozeně se vypařuje v jednotlivých vrstvách. Tento proces se nazývá transepidermální ztráta vody (TEWL). Nejvrchnější, zrohovatělá část pokožky (epidermis), která je chráněna hydrolipidovým filmem vypařování zpomaluje. Když se však tato ochranná bariéra poškodí, dochází k zrychlení TEWL a následnému vysušování pokožky. Dehydrataci způsobuje řada faktorů: vlivy počasí, UV záření, smog, tabák, alkohol, stres, vyčerpání, některé druhy terapie nebo používání nevhodné kosmetiky.  

Dehydrovaná a suchá pokožka

K dehydrataci pokožky dochází při ztrátě vody, která dočasně chybí v jejich povrchových vrstvách. Jde tedy o stav přechodný, který se řeší adekvátní péči. Když je pokožka suchá až velmi suchá, dlouhodobě jí kromě vody chybí také lipidy. Jde o trvalou diagnózu s lékařským označením „xeróza“.
Suchá pokožka je napjatá, zarudlá, hrubá, šupinatá. Může svědit nebo praskat. Je bolestivá, citlivá na mechanické či fyzikální podněty, náchylná k tvorbě ekzému.

https://www.osel.cz/867-konjugovana-kyselina-linolova-je-skutecne-tak-dulezita.html

Přírodní vitamin E
Tocopherol
 
Přírodní vitamin E
Tocopherol

Je nesmírně důležitou látkou s antioxidačními schopnostmi. Jednou z jeho základních funkcí je ochrana buněčných membrán. Vitamin E se rozpouští v tucích, proto je v těle uchováván delší dobu, převážně v kožní tkáni. Má mnoho příznivých účinků – zpomaluje proces stárnutí, regeneruje kožní buňky, redukuje zánětlivé procesy, podporuje proces hojení, zmírňuje výskyt strií, léčí šupinatou a vysušenou pokožku, chrání proti UV záření, zabraňuje tvorbě přebytečného melaninu, čímž snižuje pravděpodobnost výskytu tmavých kruhů pod očima i pigmentových skvrn.

Přírodní Vitamin E, který používáme (Tocopherol), pochází z rostlinných olejů, neobsahuje žádné chemikálie ani rozpouštědla. Jeho pravidelná aplikace navrací pokožce zdravý vzhled. Dobře vyživená, vypnutá, hydratovaná a vyhlazená pleť s vyrovnanou tonalitou a přirozeným jasem působí mladě a vitálně.  

Nachází se v produktech:
Organická konzervační sloučenina
Dehydroacetic acid, Benzoic acid, Sorbic acid, Benzyl alcohol
 
Organická konzervační sloučenina
Dehydroacetic acid, Benzoic acid, Sorbic acid, Benzyl alcohol

Organické konzervanty jsou přírodní chemické látky s antimikrobiálním působením. Zabezpečují účinnou a šetrnou ochranu přípravků před bakteriemi, plísněmi a kvasinkami, zabraňují jejich kontaminaci po otevření, udržují integritu kosmetických formulací a chrání spotřebitele před potenciálními kožními problémy.

DULCIA natural své výrobky konzervuje ekologickým systémem dle certifikací Ecocert a COSMOS. Ochrana produktů je zabezpečena směsí organických sloučenin, jako jsou kyselina dehydrooctová, kyselina benzoová, kyselina sorbová a benzylalkohol. Tento ekologicky certifikovaný konzervační mix neobsahuje žádné parabeny ani další syntetické látky. Je vyvinut tak, aby poskytoval dostatečně širokou škálu ochrany produktů a lidí s využitím optimalizovaných, inovativních synergických směsí. A zároveň splňoval kritéria environmentální zodpovědnosti a trvalé udržitelnosti.  

Všechny komponenty jsou součásti seznamu schválených konzervantů, určených pro výrobu přírodní a organické kosmetiky ověřené těmi nejprestižnějšími certifikacemi.   

                                                                                             

Nachází se v produktech:
Kokosový olej frakcionovaný
Caprylic/Capric Triglyceride (from Cocos Nucifera Oil)
 
Kokosový olej frakcionovaný
Caprylic/Capric Triglyceride (from Cocos Nucifera Oil)

Vyrábí se frakční destilací přírodního kokosového oleje. Má tekutou, lehkou a stabilní konzistenci. Je bezbarvý, bez zápachu a nezanechává skvrny. Je vydatným zdrojem mastných kyselin, především kaprylové a kaprinové, které mají silné antivirové a antibakteriální vlastnosti.

Frakcionovaný kokosový olej se výborně vstřebává, čímž zlepšuje pronikání aktivních látek do pokožky. Má zklidňující, zjemňující a vyhlazující účinky. Nezanechává pocit mastnoty a neucpává póry. Hodí se pro smíšenou a mastnou pleť. S oblibou se používá při maceraci – je rozpustný ve všech éterických olejích.  

Olej z mrkvových semen
Daucus Carota Sativa Seed Oil
 
Olej z mrkvových semen
Daucus Carota Sativa Seed Oil

Olej se vyrábí ze semen mrkve lisováním za studena. Má příjemně nasládlou teplou vůni. Obsahuje vysoký podíl betakarotenu a vitaminu A. Blokuje radikály čímž zpomaluje proces stárnutí. Vyživuje kůži a mazové žlázy.

Pokožku tonizuje, pročisťuje, revitalizuje a posiluje. Výborně ošetřuje poraněnou kůži a otoky. Je vhodný pro všechny typy pleti, zvlášť zralou. Osvědčil se při léčbě lupénky a suchých ekzémů. Tvoří důležitou složku opalovacích olejů.

Ricinový olej
Ricinus Communis Seed Oil
BIO
Ricinový olej
Ricinus Communis Seed Oil
BIO
PRODUKT

Vzniká lisováním semen skočce obecného neboli ricinovníka (Ricinus communis). Má tekutou, bezbarvou až světle žlutou konzistenci s nevýraznou vůní a chutí. Pro jeho získání se semena nejdřív lisují a pak prochází několikanásobnou filtrací a tepelnými úpravami.

Jeho aplikace je vhodná pro suchou, podrážděnou, alergickou a namáhanou pokožku, kterou hloubkově promašťuje, a tak udržuje její hydrataci. Díky obsahu kyseliny ricinolejové urychluje regeneraci a hojení.

Ricinový olej se také používá pro lepší růst obočí. Ve starověkém Egyptě sloužil jako prevence proti vypadávaní vlasů. Z důvodu snadnějšího nanášení na kůži se někdy kombinuje s jiným olejem.   

Xantanová guma
Xanthan Gum
 
Xantanová guma
Xanthan Gum

Xantanová guma je přírodní polysacharid získaný kvašením cukru. Má formu prášku. Slouží jako pojivo, zahušťovadlo, stabilizátor a činidlo zvyšující viskozitu a trvanlivost produktů. Pracuje jako zahušťovací formulace, která přetváří tekutinu na gel. Zároveň zabezpečuje dobrou roztíratelnost přípravku.

Nezpůsobuje žádné alergie ani jiné nežádoucí reakce. Xantanová guma pokožku hydratuje, zpevňuje a zvyšuje její pružnost. Je ideální pro suchou a šupinatou pleť.

Geranium růžové
Pelargonium Graveolens Roseum Oil
 
Geranium růžové
Pelargonium Graveolens Roseum Oil

Příznivé účinky silice znali už ve starověkém Egyptě, kde ji kromě jiného, využívali jako přípravek pro vyhlazení a rozjasnění pleti. Získává se parní destilací z listů, stonků a květů pelargonie vonné (Pelargonium graveolens var. roseum). Má výraznou, svěží květinovou vůni s kořenitým nádechem. Přidává se do aromatických směsí s uvolňujícím a relaxačním účinkem. Je ideální složkou přírodních deodorantů, protože odstraňuje nepříjemný tělesný zápach a opouští tělo v podobě potu. Aroma snižuje pocity stresu, úzkosti, smutku, únavy a napětí. Zvyšuje koncentraci, zlepšuje kognitivní funkce a vyrovnává emoce i hormony.
 
Olej vykazuje antioxidační, antibakteriální, protizánětlivé, antimikrobiální a stahující vlastnosti.
Účinně odstraňuje odumřelé buňky. Pokožku vypíná, podporuje její regeneraci a zmírňuje viditelné známky stárnutí. Osvědčil se při léčbě akné a oparů. Eliminuje výskyt zánětů a infekcí. Zklidňuje podrážděnou po kožku. Ulevuje od bolesti, otoků, nežádoucích projevů menstruace a menopauzy. Zlepšuje krevní oběh a posiluje imunitu. Také vyživuje pokožku vlasů a podporuje jejich zdravý růst.

Ylang-ylang olej
Cananga Odorata Flower Oil
 
Ylang-ylang olej
Cananga Odorata Flower Oil

Název tohoto oleje je odvozen od opakujícího se tagalského slova „ilank“, které v překladu znamená „divočina“. V divokých, tropických deštných pralesích rostou také kanangy vonné-stromy-, z květů, kterých se olej vyrábí. Olej obsahuje různé chemické sloučeniny, jako jsou linalool, genarylacetát, germakren nebo methylbenzonát, vykazující řadu terapeutických vlastností.

Ylang Ylang se v aromaterapii využívá jako prostředek pro snížení krevního tlaku, potlačení smutku, stresu, napětí a stavů úzkosti. Příjemná květinová vůně, navozující sílu a dobrou náladu upravuje také spánek. S oblibou se využívá v dámských i pánských parfémech.  

Olej je populární také v kosmetice. Jeho hlavní funkcí je vyrovnávaní a regulace tvorby mazu v pokožce. Má protizánětlivé účinky. Je vhodným prostředkem k léčbě akné. Obnovuje kožní buňky, podporuje kvalitu kůže i vlasů, zlepšuje krevní oběh, udržuje hydrataci a svými antimikrobiálními vlastnostmi zabraňuje vzniku infekce. Používá se také jako léčivý přípravek, který pomáhá hojit rány, odřeniny, popáleniny a všechna další poškození kůže. Pleť ochraňuje, stimuluje, zvlhčuje, rozjasňuje, vyhlazuje, osvěžuje a posiluje.




Velmi důkladným způsobem jsme vybírali materiály obalů ve kterých se ukrývají naše přírodní zázraky, aby se žádným způsobem neovlivnila jejich kvalita a právě naopak, aby byly co nejvíce ochráněny před poškozením zvenčí. Tak jako při výrobním procesu velmi přísné přihlížíme na vlastnosti každé složky a naše vzácné ingredience zahříváme na velmi nízkých teplotách, tak důraz klademe i při dávkování. Obaly plníme vždy zcela studeným obsahem.

Obal je vyroben z materiálu Polypropylen (PP)
Polypropylen a HDPE jsou nejzdravější možností v rámci používání plastů a nejsou známy žádné informace o tom, že by cokoliv uvolňovaly do obsahu. Je to pevný a houževnatý materiál odolný vůči teplu, nepropustný pro vlhkost, světlo, odolný vůči tukům a olejům, má všestranné použití. Obal má dvojité dno.

AIRLESS SYSTEM
Pleťové řadě jsme vybrali speciální obal s jedinečným airless dávkovačem. Je to velmi sofistikovaný systém výtlaku obsahu pomocí tlaku vzduchu. Vzduchotěsný systém chrání produkt před kontaminací bakteriemi a oxidací. Pro naše krémy je velmi důležité ochránit je před kontaminací a vysycháním. Tím, že nejsou konzervované ani stalibizované jsou náchylnější na vnější vlivy. Kromě toho obsahují vysoké množství funkčních složek, které jsou takto bezpečně uchráněny. Pumpičkový systém nám zajistil čisté, bezpečné dávkování vždy čerstvého krému v přesné dávce. Zamezili jsme přímému kontaktu rukou s výrobkem. Patentovaná technologie Airless zajistí, aby v krabičce nezůstávaly nepoužité zbytky krému. Celý obsah balení je bezezbytku vytištěn silným podtlakem.

Všechny plasty, které byly použity při výrobě našich obalů jsou bezpečné a neobsahují nebezpečnou BPA (Bisfenol A) složku.

Obaly jsou plně recyklovatelné. Plastová nádobka po použití patří do plastového odpadu. Tento materiál se velmi jednoduše a skutečně recykluje a tak najde i později své uplatnění.

Tak velmi prosíme Recyklujte!

Žanet
04.06.2020

Vynikajúci hydratačný krém, okolie očí je po ňom jemné a vyhladené. Oči nie sú z neho podráždené. Jediná škoda je, že som si po mesiaci používania nevšimla žiadny rozdiel v kruhoch pod očami, avšak ako hydratačný krém slúži dokonale.

Natália M.
06.05.2020

S týmto krémom som spokojná, mám citlivú pleť ale vôbec nedráždi a zostáva z neho príjemný pocit. Jediné čo mi prekáža je jeho "vôňa"

Danusek
25.04.2019
Krém jsem si koupila ve vzorku, protože nemám dobré zkušenosti s očními krémy. Mám citlivé oči a skoro po všech mi oči slzí. Tento krém je pro ale perfektní. Spravily se mi tmavé kruhy pod očima a vrásky. Celkově ho hodnotím jako perfektní a doporučuji. Jinak nejsem zvyklá na žádné krémy, protože mám citlivou pleť, ale vyzkouším asi od této firmy i další. Ale u tohoho krému na 100% zůstanu.
Jozefína
18.04.2018
Krémik je ľahučký a stačí ho naozaj máličko, pokožku okolo očí pekne vypína a redukuje tmavé kruhy (ale aj tak je spánok doležitý :) ) Na jemných vráskach nevidím až také zlepšenie, ale snáď po dlhšom používaní zaberie aj na ne a vyhladí ich.
Romana Skalošová
18.04.2018
Krémik je úžasne voňavý, milujem takéto vône. Mám tmavé kruhy pod očami a on mi ich naozaj zjemnil. Používam ho aj na fľaky, ktoré mi ostali po akné a tiež mi krásne stiahol odtien a vyrovnal tón pleti. Vrásky zatiaľ nemám, ale očné okolie mám také pružné, tak myslím, že ani tak skoro neprídu s týmto krémikom. Ďakujem, ďakujem!

Přidat hodnocení

Celkové hodnocení:*
   star star star star star
Jméno:*
Email:*
Phone number:
Vaše hodnocení:*
Doporučili by st tento produkt svým známým:*
Vikuš
20.06.2020

Dobrý deň Mám acne vulgaris A používam od vás Aloe Vera gél , čistiaci gél , Zinkovu mastičku a očný krém Sedmokráska na fľaky. A kožná mi predpísala akneroxid ...mohla by som po ňom naniesť na fľaky ten očný krém?

Natália
01.06.2020

Dobrý večer Veľmi pekne ďakujem za vzorecky ktoré ste mi zaslali.Ja by som sa chcela opýtať že som si v dm kúpila kremík Sedmokráska a chcela by som vedieť priblizne po akom čase (pri pravidelnom používaní)zmiznú flaky po akne ďakujem za odpoveď

Dobrý deň Natálka,

tento krémik je hlavne očný krémik, ale pomáha s tmavými či pigmentovými škvrnkami vďaka obsahu extraktu zo sedmokrásky. Výsledok je individuálny, pri pravidelnom používaní by sa mal dostaviť približne po minimálne 6 týždňoch.

Ďakujeme za otázočku, želám krásny dník, Lucia :-)

Lucia Cibuľova
25.07.2019
Dobrý deň. Vaše kremiky používam, striedam lebo chcem si nájsť ten najlepšie ale všetky sú mi zatiaľ super ???????? chcem sa opýtať vaše kremiky sa môžu používať napr. Aj na telo? Ja mám fľaky po akné na rukách, prípadne pouzit na akné? Dakujem
Dobrý deň Lucka, na fľaky po zahojenom akné na rukách kľudne môžete použiť očný krémik sedmokráska – denný. Práve extrakt zo sedmokrásky je účinným prostriedkom na zosvetlenie pokožky. Sedmokráska je vysoko efektívna látka, ktorá ovplyvňuje rôzne procesy spojené s tvorbou melanínu, používa sa aj na zmiernenie a odstránenie tmavých škvŕn na koži spôsobeným opakovaným pôsobením slnečného žiarenia. Teraz v lete je však potrebné tento krémik používať na škvrny na noc, pred spaním, nie bezprostredne pred odchodom na slniečko, aby nedošlo k hyperpigmentácii. Pokiaľ doma máte krémik s ovocím a Q10 čistiaci komplex, kľudne ho vyskúšajte použiť aj na ruky s akné. Priamo na akné je najvhodnejšia zinková mastička. Zinok je antibakteriálny, bojuje proti prenášaniu baktérií, potláča zápaly a hnisanie. Akné prelieči a pomôže ho zahojiť. Môžete ju použiť kdekoľvek na tele s výskytom akné. Na telo je vhodný aj telový píling s magnéziovou soľou. Magnézium má výrazné protibakteriálne účinky, tiež podporuje hojenie rán, napomáha pri detoxikácii tela. Po jeho použití už nie je potrebné sa krémovať, zanechá pokožku hodvábne premastenú. Ďakujeme za otázočku, želám krásny dník, Lucia :-)
Romana
11.04.2019
Dobry den, chcem sa spytat, ci si na flaky po akne mam objednat tento kremik, alebo mi odporucite nejaky iny z vasej ponuky? Momentalne vyuzivam zinkovu mast a ovocny kremik, len ma trapia tie flaky. Dakujem za odpoved
Dobrý deň Romanka, očný krémik sedmokráska – denný je ideálnou voľbou na zosvetlenie fľakov po akné. Práve extrakt z organických kvetov sedmokrásky je účinným prostriedkom na zosvetlenie pokožky, pôsobí aj proti nadmernej pigmentácii. Sedmokráska je vysoko efektívna látka, ktorá ovplyvňuje procesy spojené s tvorbou melanínu, používa sa na zmiernenie a odstránenie tmavých škvŕn… Nanášajte si ho priamo na spomínané fľaky kedykoľvek počas dňa alebo pred spaním. Ďakujeme za otázočku, želám pekný večer, Lucia :-)
Lucia
24.03.2019
Dobrý deň, mňa by zaujímalo, či môžem tento krém kombinovať s Energizujúcim denným sérom. Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň Lucka, samozrejme môžete kombinovať očný krémik s akýmkoľvek sérom. Naneste si najprv sérum, po malej chvíľke pleťový krémik. Na záver očný krémik nanášajte len jemným vklepávaním končekmi prstov. Postupujte od vnútorných kútikov smerom von ku spánkom. Kľudne môžete trošku aj na viečka... Ďakujeme za otázočku, želám krásny večer, Lucia :-)

Přidat otázku

Jméno:*
Email:*
Phone number:
Vaše otázka:*

Typ pleti

Všechny typy pleti

Výrobek pěkně sedí všem typům pleti. Nezpůsobuje nadměrné maštění ani nevysušuje pokožku. Je jemný a něžný i k vysoce senzitivní pokožce.

Vlastnosti

Proti vráskám

Pro vyplnění stávajících vrásek a zamezení vzniku nových jsou nejklíčovejšími látkami kolagen, kyselina hyaluronová a fibrin. Pro trvalejší efekt nestačí tyto složky pouze natřít na pokožku, ale je třeba nastartovat jejich tvorbu ve vlastních kožních buňkách.

Hydratační

Napomáhá vázat v pleti vodu, aby působila svěže, odpočatě a mladistvě. Dostatečnou a pravidelnou hydratací je možné předcházet vzniku vrásek a projevům povadlé pleti. Je důležité hydratovat nejen suchou, ale i mastnou pokožku, třeba ovšem volit lehčí typy krémů a sér.


Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více o cookies.
ZAVŘÍT