7 TIPŮ PRO PÉČI O POKOŽKU V ZIMĚ

06.01.2021
7 TIPŮ PRO PÉČI O POKOŽKU V ZIMĚ

7 TIPŮ PRO PÉČI O POKOŽKU V ZIMĚ

Každý centimetr kůže je složen z 19 milionů kožních buněk, 650 potních žláz, 20 krevních cév a 1 000 nervových zakončení. Kůže je nevětším orgánem těla a ochranným štítem před nežádoucími vlivy vnějšího prostředí včetně dráždivých látek a alergenů. Aby tento štít dobře a spolehlivě fungoval, je potřeba o pokožku pečovat tak, aby nedošlo k poškození její vrchní části, tzv. kožní bariéry. Ta je z velké míry nepropustná, čímž zadržuje v pokožce vlhkost a zabraňuje pronikání škodlivých organismů a látek do organismu. Kožní bariéru může v zimě snadno narušit studený a suchý vzduch. Ten pokožku dehydratuje, zanechává ji suchou, podrážděnou, svědivou, začervenalou, popraskanou až bolestivou. Pokud vám záleží na jejím zdraví a kráse, následujte naše tipy, které ji udrží v dobré kondici po celou sezonu.   


 
PIJTE HODNĚ VODY
Studený a suchý vzduch zbavuje pokožku vlhkosti. Proto ani v zimě nezapomínejte na pravidelnou hydrataci. Příjem tekutin ve formě vody a bylinných teplých čajů rovnoměrně rozložte na celý den. Tekutiny by neměly obsahovat cukr a umělá dochucovadla. Výbornými zimními pomocníky, kteří zahřejí a posílí imunitu je zázvor a citron.  
 

PEČLIVĚ VYBÍREJTE ČISTÍCÍ KOSMETIKU
Základním pečujícím rituálem pro zachování zdravé pleti je její čištění. Při výběru kosmetiky se zaměřte na složení. Vyhýbejte se mýdlům, přípravkům s obsahem chemie, alkoholu a umělých konzervantů. Zvolte výrobky, které pocházejí z čistých přírodních zdrojů, jsou nedráždivé, šetrné k pokožce i životnímu prostředí.  

Náš tip
Čistící gel s mýdlovými ořechy

Unikátní receptura z mýdlových ořechů a cukrové třtiny pokožku důkladně čistí a zbaví ji přebytečného mazu. Má hydratující a zklidňující účinky. Snadno odstraní make-up. Je vhodný pro všechny typy pleti včetně dětské.    
Bližší informace zde: https://www.dulcia.cz/cisteni-pleti/cistici-gel-na-oblicej-mydlove-orechy.html


POUŽÍVEJTE MASKY A PEELINGY
Pleťové masky a peelingy by měly patřit k standardní péči o pleť. Mají čistící a obnovující účinky. Pokožce navracejí zdravý, vitální a mladistvý vzhled. Zbavují ji odumřelých buněk, poskytují hydrataci a potřebnou výživu. Správný výběr masky či peelingu přináší okamžitý a viditelný efekt. Při jejich aplikaci dodržujte doporučený návod.

Náš tip
Hydratační maska s ectoinem a koenzymem Q10
Pokožku intenzivně hydratuje a obnovuje její elasticitu. Maska podporuje regeneraci kožních buněk. Redukuje vrásky a linky. Stabilizuje kožní pH a má protizánětlivé účinky. Pleť zanechává jemnou, vláčnou a pevnou.
Bližší informace zde: https://www.dulcia.cz/pletove-masky/hydratacna-maska-ectoin-a-koenzym-q10.html

Hloubkový peeling s dvojitým účinkem
Kombinuje mechanický a chemický účinek peelingu. Aktivní látky čistí póry do hloubky, odstraňují přebytečný maz a odumřelé buňky. Peeling hydratuje a zpevňuje. Harmonizuje pigmentové nerovnosti, pokožku rozzáří a sjednotí její tón. Jojobové kuličky pleť masírují, prokrvují a čistí.
Bližší informace zde: https://www.dulcia.cz/pletove-masky/hlbkovy-piling-s-dvojitym-ucinkom.html 

 

VYHÝBEJTE SE DLOUHÝM HORKÝM SPRCHÁM A KOUPELŮM
Pokud se vám nedaří vyměnit horkou vodu za vlažnou, omezte délku pobytu v ní na maximálně deset minut denně. I když je horká voda v zimě velmi příjemná, ve skutečnosti dehydruje a zbavuje tělo potřebného mazu. Po koupeli či sprše pokožku okamžitě ošetřete vhodnými zvlhčujícími přípravky. Chráníte ji tak před praskáním, zarudnutím, podrážděním, svěděním či ekzémem.


POUŽÍVEJTE PŘÍRODNÍ ZVLHČOVAČE A APLIKUJTE JE HNED PO UMYTÍ
Po každém umytí pokožky naneste na obličej a tělo kvalitní zvlhčovače. Kosmetika by měla být bohatá na organické aktivní látky, jako jsou vitaminy, kyseliny, antioxidanty, minerály a přírodní oleje, které hydratují, vyživují a posilují kožní bariéru. Nezapomínejte také na pravidelnou hydrataci rukou, nohou a rtů.


Náš tip
Šípkový krém s ectoinem a provitaminem B5
Je určen pro všechny typy pleti, především zralou, suchou, podrážděnou až atopickou. Poskytuje intenzivní a dlouhodobou hydrataci po dobu až 7 dní. Podporuje vitalitu buněk a přirozenou kožní bariéru. Pokožku zanechává hladkou, vláčnou, vyhlazenou a jemnou.  
Bližší informace zde: https://www.dulcia.cz/pletove-kremy/sipkovy-krem-na-oblicej-s-provitaminem-b5.html


Hydratační sérum s kolagenem
Optimalizuje vlhkost v pleti v průběhu celého dne. Redukuje tvorbu mazu, stahuje póry. Poskytuje extra dávku hydratace. Pokožku rozjasňuje. Navrací jí pružnost a mladistvý vzhled.   
Bližší informace zde:
https://www.dulcia.cz/prirodni-kosmetika/hydratacni-serum-kolagen.html



CHRAŇTE SE PŘED ŽIVLY
Nevycházejte ven s vlhkou pokožkou. Studený vzduch ji snadno zbaví vlhkosti a podráždí. Make-up používejte střídmě. Ruky a obličej chraňte rukavicemi a šálou.   Oblékejte se do přírodních prodyšných materiálů, které jsou pro pokožku příjemné.  Vyhýbejte se avivážím. Rty pravidelně hydratujte balzámem.


OPALOVACÍ KRÉM A SLUNEČNÍ BRÝLE NEJENOM NA LÉTO
Nenechte se oklamat chladným zamračeným dnem. UV paprsky pronikají na zemský povrch a pokožku v průběhu celého roku i přes velkou oblačnost. Abyste si mohli užívat sluníčka také v zimě a byli v bezpečí, chraňte se ochranným krémem a slunečnými brýlemi. Zabráníte tak předčasnému stárnutí pokožky, pigmentaci a rakovině kůže. Krém by měl disponovat alespoň ochranným faktorem SPF 30, blokovat UVA i UVB paprsky a být odolný vůči vodě. Při pobytu venku se natírejte každé dvě hodiny. Při aplikaci krému nezapomínejte na oblast celého krku uší a rtů. Brýle by měly mít 100 % UV ochranu. Zbytečně se nevystavujte přímému slunci mezi desátou a šestnáctou hodinou, kdy je nejintenzivnější.  


Náš tip
Ochranný krém proti větru a chladu
Chrání pokožku před chladem, větrem i silným zimním sluncem. Lze jej používat i jako denní krém. Má hydratační a regenerační účinky. Podporuje obranyschopnost pleti, kterou zanechává jemnou a vláčnou.
Bližší informace zde:https://www.dulcia.cz/pro-nejmensi/ochranny-krem-proti-vetru-a-chladu.html


S láskou Dulcia natural

SDÍLEJTE TENTO ČLÁNEK

Přidat komentář

Jméno:*
Email:*
Phone number:
Komentář:*