NOŠENÍ ROUŠKY ZHORŠUJE KVALITU PLETI.

01.04.2020
NOŠENÍ ROUŠKY ZHORŠUJE KVALITU PLETI.

NAUČTE SE O NI PEČOVAT SPRÁVNĚ A V DOMÁCÍCH PODMÍNKÁCH.

Změny, v kterých teď momentálně žijeme, mění náš pohled na svět i naše chování. Nošení roušky, omezení pohybu a zastavení provozu téměř všech služeb se výrazně dotýkají také každodenní péče o pleť. Oblasti, která je provázaná s našim celkovým zdravím a duševní pohodou. Udržet dobrou kondici pokožky v domácích podmínkách vyžaduje speciální přístup. Nabízíme pár rad a tipů, které vaše pleť jistě ocení.

BEZPEČÍ, KTERÉ JE PRO PLEŤ NEBEZPEČÍM
Nošení roušky ochraňuje před potenciální nákazou koronavirem. Na druhou stranu však představuje nelehkou zátěž pro pokožku. Její nošení brání pleti normálně dýchat, pod rouškem se kumuluje teplo a vlhkost, způsobující její přehřátí, zapaření, podráždění či vysušení. Zároveň dochází k množení bakterií a ucpávaní pórů, které můžou vyvolat kožní vyrážky, akné, ekzém, zánět a infekci.

SPRÁVNÁ PÉČE ZAČÍNÁ U ROUŠKY
*Jednorázové chirurgické roušky se po použití okamžitě zbavte.
*Upřednostněte roušku z přírodní hustě tkané bavlny. Bezpečně ochrání, je na opakované použití a umožnuje pokožce lépe dýchat. Perte ji alespoň na teplotě šedesát stupňů a z obou stran prožehlete.
* Vyhýbejte se nepřetržitému nošení roušky. Sundávejte ji z obličeje alespoň jednou za dvě hodiny. Roušku bezpečně vyvětrejte, případně vydezinfikujte sprejem.
* Při manipulaci s rouškou mějte vždy čisté ruce.
* Když sundáte roušku, ulevte pleti mátovou nebo růžovou vodou. Pleť šetrně dezinfikují, hydratují a zvláčňují. Mátová voda má silně osvěžující účinky. Je antibakteriální, antiseptická, stahuje póry a tonizuje, což ocení především mastná a problematická pleť. Harmonizuje pH, zlepšuje krevní oběh. Svými dezinfekčními účinky pokožku čistí a zamezuje množení bakterií. Pomáhá eliminovat kožní záněty, akné nebo ekzémy. Pleť revitalizuje a zklidňuje.
Růžová voda je excelentní hypoalergenní pleťovou vodou s čistícím a tonizačním efektem. Je vhodná pro všechny typy pleti. Udržuje pH, stimuluje regenerační procesy, bojuje proti zánětům. Pokožku utišuje, vyhlazuje a zlepšuje její pružnost. Pro své antibakteriální vlastnosti je vhodná k osvěžení i dezinfekci.
* Obličeje se dotýkejte pouze v potřebných situacích a jedině čistýma rukama. 
* Pokud ve venkovním prostředí nepřicházíte do kontaktu s dalšími lidmi, roušku nenoste a dopřejte své pokožce kyslík a vitamin D.


UDRŽUJTE SVŮJ DOMOV V ZDRAVÉ KONDICI
* Pravidelně větrejte.
* Dopřejte si pravidelný pobyt venku a v přírodě. * Dbejte na kvalitní stravu a dostatečný příjem tekutin.
* Podpořte svou imunitu vhodnými doplňky stravy z řad vitaminů a minerálů.

PRO ZDRAVOU A PŘIROZENĚ KRÁSNOU PLEŤ
* Čištění Pleť čistěte alespoň dvakrát denně. Používejte jemný čistící pleťový gel. Po jeho aplikaci nezapomeňte na pleťový hydrolát.
Čistící gel s mýdlovými ořechy je lehký pečující gel. Pokožku hloubkově a šetrně zbaví všech nečistot. Zároveň ji intenzivně hydratuje a ošetřuje. Lze ho využít také jako odličovací gel. Jeho čistící účinky zabezpečují jemné, k pokožce kompatibilní látky vyrobeny z cukrové třtiny a mýdlových ořechů. Ty fungují jako přírodní čistící prostředek s antimikrobiálními a protizánětlivými účinky. Čistící gel uvolňuje póry, pokožku zvláčňuje, zklidňuje, zjemňuje záněty a podráždění. Díky esenciálním olejům gel funguje také jako dezinfekce a antiseptikum. Má jemnou citrusově květinovou vůni.

rusko

* Hydratace Vyčištěnou pleť hydratujte. Zařaďte k svým rituálům používání pleťového séra. Pleťová séra DULCIA natural mají silné hydratační vlastnosti účinky a jsou přizpůsobeny jednotlivým typům pleti. Hydratační sérum s kolagenem je vhodné především pro citlivou, podrážděnou a suchou pokožku bez ohledu na věk. Pro zralou pleť doporučujeme zpevňující sérum, které zároveň vyhlazuje vrásky. Energetizující sérum s povzbuzujícím účinkem je určeno pro unavenou a namáhanou pleť.

* Denní péče Ideální krém pro denní použití by měl obsahovat co nejvíc antibakteriálních složek. 
Pleťový krém s aloe vera a hedvábím představuje plnohodnotnou celodenní péči o pokožku pod rouškou. Krém je určen pro všechny typy pleti. Kromě aleo vera a hedvábných proteinů obsahuje bohaté množství dalších aktivních přírodních látek, které pomáhají pleť čistit, hydratovat, vyživovat, vyhlazovat, regenerovat, chránit proti bakteriím a dalším kožním problémům.

Pleťový krém s ovocím a Q10 – čistící komplex je ideální pro mastnou až aknózní pleť. Aktívní látky pocházející z černého kmínu, magnolie a balmínu košťatého mu dodávají silné čistící schopnosti, které zabraňují tvorbě zánětu a množení bakterií. Další vzácné složky umocňují jeho účinky. Krém dokáže regulovat tvorbu kožního mazu a má zmatňující účinky. Pravidelná aplikace zabezpečí výrazný úbytek tvorby akné a komedonů.

* Noční péče V noci pleť regeneruje, proto jsou vhodné výživnější krémy. Měly by se aplikovat na důkladně vyčištěnou pleť, která prošla také hydratací pleťovým sérem. Krém jemně vmasírujte do pokožky.

* Péče o mastnou a aknózní pleť Tento typ pleti je náchylný k zánětům, které vyžadují kvalitní antibakteriální přípravky.

* Péče o podrážděnou pleť Citlivá, zarudlá, svědící, zanícená či jinak podrážděná pokožka vyžaduje produkty s hojivými a utišujícími vlastnostmi. Zinková mastička pomůže při různých typech opruzenin, akné a oparech. Zinek je znám pro své zklidňující, antibakteriální, protizánětlivé a regenerační účinky. Podporuje správné funkce pokožky. Jeho úkolem je tlumit zvýšenou produkci mazových žláz, která způsobuje ucpávaní a zanícení kožních pórů. Zinková mast mastnější strukturu, která jemně vysušuje a ošetřuje.

Gel aloe vera s bylinkami spojuje obrovskou sílu aloe vera so sílou esenciálních olejů levandule, bazalky a oregana. Aloe vera chrání před negativními účinky volných radikálů, opravuje a regeneruje poškozené buňky a tkanivo. Oreganový olej se vyznačuje antioxidačními, protizánětlivými a protiplísňovými účinky, bazalka pokožku chrání a hydratuje. Antibakteriálně působící levandule pokožku okamžitě dezinfikuje, což urychluje proces regenerace.

* Péče o make-up Pokud jste zvyklá na make-up, dejte přednost jeho přírodní variantě, která je šetrná k pleti i přírodě. 

rusko Dulcia

DOMÁCÍ LÁZNĚ
* Pleťové masky Pečující masky čistí póry, regenerují, snižují tvorbu jemných vrásek. Pokožku umí dobře vyživit, překrvit, hydratovat a vyhladit. Tím, že stahují póry, upravují činnost mazových a potních žláz. Bojují proti zánětům, mají relaxační účinek. Měly by se používat alespoň dvakrát do týdne. Při správném výběru masky je její účinek viditelný hned po její aplikaci.
* Koupele Pravidelné koupele ve slané vodě mají řadu výhod. Pomáhají uvolnit celé tělo, odstraňují stres, zmírňují bolesti pohybového aparátu, svalové i menstruační křeče. Mořská sůl pokožku čistí, hydratuje a detoxikuje. Oleje, bylinky a další živé esence maximalizují účinky vody a soli. Výsledkem je jemnější pleť, lepší noční spánek nebo detoxikace, která se může stát vašim každodenním rituálem. Výzkumy dokazují, že pravidelné nasáknutí kůže solí podporuje správné fungování biologických a buněčných funkcí. Solná koupel zlepšuje celkovou imunitu a vyrovná hladinu pH. Mezi další benefity patří regulace krevního cukru, posílení kardiovaskulárního systému, oběhových a nervových funkcí. Vůně aromatických bylinek koupel provoní, zharmonizuje myšlenky a pozvedne náladu. Správný solný koupel může nahradit až 3denní detoxikační program.

rusko

PÉČE O RUCE
Namáhané, často myté a dezinfikované ruce si zaslouží intenzivní pomoc a úlevu.
Regenerační krém na ruce s měsíčkovým olejem výborně hydratuje, zjemňuje a chrání před nepříznivými vlivy prostředí, jako jsou kontakt s vodou nebo čistícími prostředky. Měsíčkový olej má vysoce zklidňující, hojivé, léčivé a regenerační účinky. Zabraňuje stárnutí kůže, snižuje otoky a pomáhá obnovovat kožní tkáň včetně tvorby kolagenu. Krém je obohacen o další aktivní látky, jako jsou bambucké a kakaové máslo, růžová voda, med nebo esenciální oleje ze santalového dřeva a grepu, které umocňují jeho efekt. Je ideální na namáhané ruce se suchou, podrážděnou, zatvrdlou, popraskanou či poraněnou kůži. Jeho lehká konzistence zabezpečuje rychlé vstřebávaní bez pocitu mastnoty. 

Pečujte o sebe a svou krásu s láskou. Každý den.

SDÍLEJTE TENTO ČLÁNEK

Komentáře k článku (1)

Timea
11.11.2020

Dobry den,mam 31rokov pracujem ako kadernicka farbim od 8.00 do 20.00 12h a cely den mam rusko, od vtedy vyzeram ako pubertacka, uz mi je do placu. Viete mi poradit co by som mala pouzivat?dakujem

Krásny dobrý deň prajem,

ďakujeme pekne za otázku, ak dovolíte, poradím postupne, komplexne, krok po kroku pre zdravú pleť od čistenie, hĺbkovú starostlivosť a krémiky. Čistenie pleti je zásadné v starostlivosti o ňu, je dôležité si ju vyčistiť ráno aj večer pred nanesením krémikov. Naša pokožka zachytáva prach, pot či líčidlá a preto sa potrebuje opäť nadýchnuť. Prirodzené čistenie pleti odstraňuje suché, šupinaté miesta či pomáha odstraňovať čierne bodky. Pleť je vhodné čistiť bez mydla a alkoholu, aby nedošlo k prílišnému vysušeniu, ktoré naopak pokožku len povzbudí v tvorbe ďalšieho mazu. Takto vyčistená pleť je schopná prijať všetky úžasné výživné látky z krémikov, ktoré si na ňu následne nanesiete. Odporúčam si pleť najprv odlíčiť Výživnou čistiacou emulziou. Je to excelentná hypoalergénna pleťová voda s čistiacim a tonizujúcim účinkom na všetky typy pleti. Udržiava pH pokožky, stimuluje regeneračné procesy, má protizápalové účinky. Neodporúčam si pleť odličovať micelárnou vodou alebo prípravkom s obsahom alkoholu. Tieto prípravky z pleti sťahujú všetko, aj prirodzenú ochrannú vrstvu, kvôli obsahu tenzidov, čo sú látky zo skupiny saponínov, nachádzajúce sa napríklad v čistiacich prostriedkoch.. Následne po emulzii jemne poumývať a premasírovať čistiacim gélom na tvár Mydlové orechy. Čistí pokožku efektívnym ale šetrným spôsobom a súčasne jej poskytuje intenzívnu starostlivosť a hydratáciu. Čistí pokožku do hĺbky od nečistôt a mazu, bez toho aby ju vysušoval. A ako tretí krok – mätová vodička, ktorá je antibakteriálna. Tú jemne nastriekajte, alebo naneste vatovým tampónikom, nechajte trošku vstrebať..

Pre dennú starostlivosť z oblasti krémov navrhujem krémik s ovocím a Q10 čistiaci komplex. Výrazne reguluje tvorbu kožného mazu v pokožke a má krásne zmatňujúce účinky. Má tiež silnú čistiacu schopnosť a protizápalové účinky. Predstavuje hĺbkovú očistu pre Vašu pleť. Čistí ju a sťahuje, hydratuje a obohacuje vitamínmi a antioxidantami. Pre nočnú starostlivosť odporúčam krémik s aloe vera a hodvábom, ktorý obsahuje zložky bojujúce proti baktériám. Účinky aloe vera pôsobia mierne anesteticky. Vďaka jeho bohatému zloženiu pokožku prekrví až do jej najhlbších vrstiev. Hodvábne proteíny sú podobné bielkovinám, ktoré sa nachádzajú v ľudskej koži. Posilňujú ochrannú kožnú bariéru a prenikajú do hlbších vrstiev pokožky. Fungujú ako maličké špongie, ktoré optimálne regulujú zásoby vody v pokožke, dokážu naviazať na seba vlhkosť. Pod krémiky použite ráno aj večer štipku hydratačného séra Kolagén, ktoré dodá extra dávku hydratácie a zároveň pomáha znižovať zápaly v pokožke. Toto sérum určite odporúčame, nech si vyberiete akýkoľvek krémik. Na aktívne akné je veľmi vhodná lokálne naša obľúbená Zinková mastička. Zinková mastička je veľmi účinná lokálne (môžete ráno jemne pod makeup, alebo aj večer), prípadne ju môžete použiť 1x do týždňa ako masku na tvár, pokojne aj na noc. Za veľmi dôležitý krok považujeme pri takomto type pokožky pravidelný píling. Momentálne sme uviedli na trh novinky zo série pílingov a masiek na profesionálnej salónnej úrovni s obsahom AHA kyselín. Z nich veľmi odporúčame nasledovné:

HĹBKOVÝ PÍLING S DVOJITÝM ÚČINKOM - Kombinuje mechanický a chemický účinok pílingu. Aktívne zložky hĺbkovo čistia póry, odstraňujú nahromadený maz a odumreté bunky. Zlepšujú hydratáciu a pevnosť. Píling vyrovnáva pigmentové nerovnosti, pokožku rozžiari a zjednotí jej tón. Redukuje jemné linky a vrásky, zmenšuje veľkosť pórov. Dokonalo zaoblené jojobové guličky šetrne a bez poškodenia odstraňujú zrohovatenú a odumretú vrstvu pokožky. Pleť masírujú a citlivým spôsobom prekrvujú a čistia. Dôkladne nakombinovaná zmes esenciálnych olejov osviežuje a dezinfikuje. Môžete ho používať 2-3x do týždňa. Píling patrí ku kozmetickým procedúram, ktoré majú za úlohu navrátiť pleti jej žiarivosť a vitalitu. Pokožka sa po určitej dobe obnovuje sama. Vytvára nové bunky, ktoré prestupujú vrstvami kože až na jej povrch, kde rohovatie. Odumreté, zrohovatené a staré bunky znehodnocujú vzhľad pleti, je unavená, šedá a mdlá. Píling za "minútku" navráti pokožke život. Navyše ju prekrví zlepší jej stav i farbu. Píling vyčistí a otvorí póry. Preto je po jeho použití vhodné na pleť naniesť pleťovú masku alebo obľúbený prípravok Dulcia natural. Aktívne zložky sa rýchlejšie dostanú do hlbokých vrstiev, a tak môžu pokožku dôkladne vyživiť. Je dôležité pri takomto type pleti dôkladne ju pilingovat, pretože takáto forma akné vzniká pod zrohovatenou pokožkou. Je preto dôležité pravodelne sa zbavovať tej vrchnej časti pokožky, ktorá je tvorenáz odumretých buniek kože a tak pod ňou vznikajú zatvorené formy akné. Ak by ste však mali akné aktivne, zapálené, bolestivé tak mi prosím napíšte, tu musíme zvoliť jemnejší piling a to Enzymatický.

Následne po použití pílingu odporucam: MASKA NA STIAHNUTIE PÓROV - ČISTIACI KOMPLEX - Nádherne voňavá bahenná maska účinne sťahuje póry, ktoré efektívne čistí, uvoľňuje a zmenšuje. Minimalizuje zápalové procesy. Vyťahuje povrchové toxíny a nečistoty, regeneruje a urýchľuje hojenie po akné. Pokožku zmäkčuje a celkovo zlepšuje jej vzhľad. Je dostatočne jemná aj pre citlivú pleť. Pomáha normalizovať akné, absorbovať nadbytočný maz usadený v póroch. Túto masku môžete používať 1-2x do týždňa. Pleťové masky majú intenzívnu vyživujúcu ale aj čistiacu schopnosť. Hĺbkovo čistia póry, dopĺňajú potrebnú vlhkosť a znižujú tvorbu jemných línií vrások. Pravidelná aplikácia pleťových masiek je neodmysliteľnou súčasťou kompletnej starostlivosti o pleť. Správna voľba masky zaručí okamžitý a viditeľný efekt. Pleťové masky zlepšujú prekrvenie, odstraňujú odumretú vrstvu pokožky. Spôsobujú napučanie buniek rohovej vrstvy, korigujú nerovnosti kožného povrchu. Upravujú činnosť mazových a potných žliaz, sťahujú póry. Hydratujú a zastavujú zápaly. Redukujú tvorbu vrások a majú relaxačný účinok :-)

Ako prvá pomoc pri akné je skvelá aj naša novinka PLUS - PROTI AKNÉ. Je to koncentrovaný prípravok, ktorý redukuje akné, čistí a sťahuje póry a zároveň pokožku upokojuje a upravuje jej mikrobióm. Vďaka kombinácii AHA kyselín, niacínu a kyseliny anízovej odstraňuje zrohovatenú časť pokožky čo pomáha uvoľneniu mazu z pórov, intenzívne pôsobí proti baktériám spôsobujúcim akné a redukuje už vytvorený zápal. Na hormonálne akné pôsobí kombiácia kyselina azealovej a zinku.

Prosím, pozrite sa aj na make up, ktorý zvyknete používať. Odporúčame nepoužívať konvenčné make upy s minerálnymi olejmi, silikónmi a pod...tie upchávajú póry a tak sa pokožka nedokáže zbaviť nahromadeného mazu a tiež to môže prispievať ku zápalom a akné. Na našej stránke máme v ponuke aj paletu dekoratívnej kozmetiky a makeupov Couleur Caramel, ktorá ponúka profesionálnu, vysokokvalitnú a originálnu kolekciu dekoratívnej kozmetiky, ktorá spája čisté prírodné ingrediencie s modernými technológiami. Určite veľa urobí aj pravidelný pitný režim, odporúčame mať vždy po ruke fľašku s čistou vodičkou a hydratovať sa. Tak pomáhame telu zbaviť sa škodlivých látok. Pokožku je potrebné naozaj veľmi dôsledne čistiť, hlavne kým sa pleť nezbaví akné a pravidelne pílingovať, používať našu bahennú masku na čistenie.. Je to asi na dlhší boj, ale je to ta najlepšia investícia do samej seba a veríme že spoločne dosiahneme, aby Vaša pleť bola taká, po akej túžite.

Naším najväčším vianočným želaním je, aby sme sa už čoskoro mohli vrátiť do bežného života, na ktorý sme boli zvyknutí a budeme môcť čoskoro aj objať našich blízkych.. A takisto, že sa postupne vytratí aj nutnosť nosenia rúšok. V prípade akýchkoľvek otázok ma pokojne kontaktujte, som tu pre Vás. 

Prajem ešte krásny deň

S pozdravom

Daniela Dulcia natural

Přidat komentář

Jméno:*
Email:*
Phone number:
Komentář:*