Přírodní mýdlo - Ovesné vločky + med Maximize

Přírodní mýdlo - Ovesné vločky + med

Hydratační, hojivé mýdlo je vhodné na obličej i tělo. Jeho jemná krémová konzistence pohladí pokožku, zjemňuje ji a pomáhá potlačovat příznaky ekzémů. Je vhodné na suchou, citlivou až ekzematickou pokožku. 

Více informací

106012

  • Suchá a citlivá pleť
  • Všechny typy pleti
  • Výživný

158 Kč


Hydratační, hojivé mýdlo je vhodné na obličej i tělo. Jeho jemná krémová konzistence pohladí pokožku, zjemňuje ji a pomáhá potlačovat příznaky ekzémů. Je vhodné na suchou, citlivou až ekzematickou pokožku. Mýdlo, jehož vůně vám připomene atmosféru Vánoc v každém ročním období, je neuvěřitelně blahodárné pro vaši pokožku. Je v něm jen to nejlepší co nám příroda nabízí.

Kozí mléko je bohaté na vitaminy A, B, C, D a E a také minerální látky jako draslík, hořčík, mangan, sodík. Na pokožku působí omlazující a opožďuje procesy stárnutí. Bambucké máslo známé svými vyživujícími, zvláčňujícími a protizánětlivými účinky.

Oves obsahuje hodně vitaminu B a minerálů. Díky jeho čistícím účinkem je výborný na léčení ekzémů a dalších kožních problémů. Med má zvláčňující a hydratační účinky, pleť krásně osvěží, zklidní podráždění, tonizuje a vyživuje.

Hřebíčková silice tlumí akné a kožní záněty. Skořicová silice má antiseptické a čistící účinky, silně prokrvuje pokožku a její vůně působí jako afrodiziakum. Vanilka zase uvolňuje, napomáhá odstraňovat bolesti a je mimořádně vhodná i pro podrážděnou pleť.

Obsah: 90g

88.5%
složek je z bioprodukce
100% prírodný produkt zo Slovenska
Název
INCI
BIO
Olivový olej
Olivae oleum
BIO
Olivový olej
Olivae oleum
BIO
PRODUKT

Olivový olej je mastný olej získaný ze zralých oliv (Olea europaea) lisováním za studena. Mezi jeho hlavní složky patří kyselina olejová, kyselina linolová, kyselina palmitová, kyselina stearová, kyselina linolenová, polyfenoly, vitamin E a karotenoidy. Na rozdíl od jiných rostlinných olejů obsahuje velmi vysokou koncentraci látky s názvem skvalen, která výrazně posiluje jeho antioxidační účinky.

Je skvělým hydratačním a zvlhčujícím prostředkem. Pokožku udržuje měkkou, pružnou a zářivou. Přispívá k zdravému růstu kožních buněk. Opravuje a vylepšuje vzhled poškozených tkání. Snižuje tvorbu vrásek. Posiluje růst a kvalitu vlasů, odstraňuje lupy. Podporuje kožní imunitu. Pomáhá při bolestech, ztuhlosti a zánětech kloubů. Vykazuje antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Urychluje proces hojení.

Olej z oliv je účinným emulgátorem při formulaci mýdel a rychleschnoucích olejů. Vyživuje suchou kůži, zároveň zamezuje tvorbě akné. Chrání pokožku před UV zářením.

Kozí mléko
Caprae Lac
BIO
Kozí mléko
Caprae Lac
BIO
PRODUKT

Kozí mléko je považované za elixír mládí a krásy. Jeho hydratační, vyhlazující a zjemňující účinky znala už egyptská královna Kleopatra, která se v něm pravidelně koupala. V tradiční medicíně se dodnes používá jako součást přírodních mastí. Pomáhá při léčbě žaludku, jater, slinivky, odbourává stres, utišuje migrénu, zmírňuje revmatické bolesti, bojuje proti alergiím, akné, ekzému a dalším kožním problémům, posiluje imunitní systém. Obsahuje fosfor, vápník, hořčík, draslík, mangan, zinek, selen, bílkoviny, tuky, nasycené a nenasycené mastné kyseliny, mléčný cukr, koenzym Q10, AHA kyseliny, fosfolipidy, ceramidy, vitaminy C, A, D, E a skupiny B, oligosacharidy s podobným složením jako oligosacharidy v mateřském mléce a další biologicky aktivní látky.  

V kosmetice se využívá jako změkčovadlo. Pomáhá vyrovnávat kožní pH. Snadno se vstřebává. Pokožku vyživuje, zvláčňuje a zklidňuje. Působí jako exfoliant. Odstraňuje odumřelé kožní buňky. Podporuje produkci kolagenu. Zastavuje viditelné známky stárnutí. Zlepšuje přirozenou kožní bariéru, kterou chrání před nežádoucími vlivy životního prostředí. Pleť rozjasňuje, navrací jí sílu a vitalitu.

Přípravky s kozím mlékem jsou zvlášť vhodné pro citlivou, zralou, aknózní, suchou, ekzematickou, psoriatickou i dětskou pokožku.

Nachází se v produktech:
Kokosový olej extra panenský – voňavý
Cocos Nucifera Oil
BIO
Kokosový olej extra panenský – voňavý
Cocos Nucifera Oil
BIO
PRODUKT

Panenský kokosový olej se získává z dužiny kokosovníku ořechoplodného (Cocos nucifera). Pro své unikátní vlastnosti patří mezi oleje se širokospektrálním využitím. Má tuhou konzistenci, která se při teplotě cca. 24 °C mění na tekutou. Je složen z kyselin, které působí jako přírodní antibiotika a bohatým zdrojem vitaminů A, C a E. Obsahuje tělu prospěšné mastné kyseliny, až z 50 % kyselinu laurovou, vyskytující se také v mateřském mléce. Slouží jako lehce stravitelná složka a jejím úkolem je chránit imunitní systém dítěte vůči virům a infekcím.

Kyselina laurová má přirozené antivirové účinky. Další kyseliny nacházející se v oleji narušují membrány kvasinek plísní a virů, čímž je pomáhají likvidovat. Kokosový olej je významnou součástí při tvorbě ochranné bariéry před choroboplodnými bakteriemi.

Díky vysokému obsahu antioxidantů dokáže předejít nebo zpomalit poškození pleti způsobeno volnými radikály. Pokožku regeneruje a hydratuje. Vlasům dodává lesk a zlepšuje jejich kvalitu. Je oblíbeným přírodním prostředkem v dentální hygieně – má bělící účinky, bojuje proti paradentóze a zánětu dásní, zabraňuje tvorbě aft. Intenzita účinků kokosového oleje se podpoří kombinací s dalšími vzácnými rostlinnými oleji. 

Hydroxid sodný
Sodium Hydroxide
 
Hydroxid sodný
Sodium Hydroxide

Hydroxid sodný (natron, louh sodný) je vysoce alkalická látka, která se v malém množství přidává do kosmetických přípravků za účelem stanovení a udržení jejich pH. Používá se také jako čistící a denaturační prostředek. Zmýdelňuje tuky, koaguluje bílkoviny a odnímá vodu z tkání.

Historicky se používal při výrobě mýdel. V současnosti se vyskytuje v celé řadě receptur včetně koupelové, pleťové, čistící, depilační, holící a dekorativní kosmetiky, vonných látek, laků na nehty, barev na vlasy či šamponů.

Stanovení a udržení optimálního pH v kosmetice chrání kyselý plášť na povrchu kůže. pH kožního povrchu se pohybuje v rozmezí od 4,5 do 5,5. V případě jeho posunu dochází k narušení propustnosti a antibakteriálních funkcí kožní bariéry.

Bambucké máslo organické
Butyrospermum Parkii Butter
BIO
Bambucké máslo organické
Butyrospermum Parkii Butter
BIO
PRODUKT

Tento multifunkční pomocník, který se také někdy nazývá Shea nebo Karité, pochází z Afriky a získává se z ořechů stromu. Je mimořádně bohaté na vzácné léčivé vosky, rostlinné steroly, nenasycené mastné kyseliny, karoteny, kyselinu skořicovou a vitaminy A, E a F. Svým složením připomíná ochranný film lidské kůže, proto účinně pečuje také dětskou a citlivou pokožku.  

Bambucké máslo poskytuje pokožce dlouhodobou hydrataci a výživu. Zlepšuje její elasticitu, podporuje tvorbu kolagenu. Stimuluje aktivitu kožních buněk, čímž předchází tvorbě vrásek, skvrn, rozšířených pórů a dalších viditelných projevů stárnutí pleti. Chrání před UV zářením, urychluje hojení ran, má protizánětlivé účinky. Doporučuje se při léčbě suché pokožky či lupénky. Jeho antibakteriální vlastnosti se zároveň hodí k ošetření nečisté až aknózní pleti. Jemné aroma obnovuje rovnováhu kůže, zlepšuje její pohodlí a zanechává tělo svěží a voňavé.

Nachází se v produktech:
Med
Mel & Maltodextrin
BIO
Med
Mel & Maltodextrin
BIO
PRODUKT

Starověcí Egypťané a Řekové používali med k pečení, balzamování mrtvých, výrobě kosmetiky, barev a jako oběť bohům. Považovali ho za univerzální lék a kromě jiného, fungoval jako jeden z nejstarších prostředků k ošetřování ran. Je bohatý na směsi cukrů, vodu, minerály, vitaminy, pyly, proteiny a aminokyseliny. Má silné hydratační, antibakteriální a antioxidační účinky.

Působí jako přírodní zvlhčovač. Udržuje pokožku měkkou a zdravou. Enzymy, které obsahuje, snadno pronikají do hloubkových vrstev kůže, kterou hydratují a regenerují. Přítomné antioxidanty čistí póry, vyhlazují a zlepšují elasticitu. Med působí jako jemný peeling. Pomáhá odstraňovat povrchovou vrstvu kůže, kterou zbavuje odumřelých buněk, čímž ji oživuje a rozjasňuje. Antibakteriální a protizánětlivé schopnosti minimalizují výskyt zánětů a infekcí. Proto je vhodný pro mastnou a aknózní pleť. Med léčí spáleniny sluncem, podrážděnou a poraněnou pokožku. Dokáže zesvětlovat jizvy a tmavé skvrny. Poskytuje výživu poškozeným tkáním, a tak urychluje proces hojení.

Přírodní vitamin E
Tocopherol
 
Přírodní vitamin E
Tocopherol

Je nesmírně důležitou látkou s antioxidačními schopnostmi. Jednou z jeho základních funkcí je ochrana buněčných membrán. Vitamin E se rozpouští v tucích, proto je v těle uchováván delší dobu, převážně v kožní tkáni. Má mnoho příznivých účinků – zpomaluje proces stárnutí, regeneruje kožní buňky, redukuje zánětlivé procesy, podporuje proces hojení, zmírňuje výskyt strií, léčí šupinatou a vysušenou pokožku, chrání proti UV záření, zabraňuje tvorbě přebytečného melaninu, čímž snižuje pravděpodobnost výskytu tmavých kruhů pod očima i pigmentových skvrn.

Přírodní Vitamin E, který používáme (Tocopherol), pochází z rostlinných olejů, neobsahuje žádné chemikálie ani rozpouštědla. Jeho pravidelná aplikace navrací pokožce zdravý vzhled. Dobře vyživená, vypnutá, hydratovaná a vyhlazená pleť s vyrovnanou tonalitou a přirozeným jasem působí mladě a vitálně.  

Nachází se v produktech:
Ovsené vločky
Avena Sativa Bran
BIO
Ovsené vločky
Avena Sativa Bran
BIO
PRODUKT

Pozitivní účinky ovsa na lidské zdraví a pokožku znali již ve starověkém Egyptě, kdy se využíval k léčbě nespavosti, úzkosti, kožních zánětů, ekzémů a popálenin. Tato obilovina je bohatá na přírodní aktivní látky včetně ovesných beta-glukanů, avenanthramidů, olejů, bílkovin a AHA kyselin, přinášejících řadu benefitů.

Beta glukany pokožku hloubkově hydratují a vyživují. Regulují buněčné procesy, stimulují tvorbu kolagenu. Vyhlazují vrásky, zlepšují pružnost a pevnost pokožky. Pomáhají při procesu hojení. Avenanthramidy interagují s vitaminem C a fungují jako silný antioxidant. Chrání DNA kožních buněk před vnějšími agresory. Mají utišující a protizánětlivé vlastnosti, které ulevují od svědění a zabraňují šíření kožních infekcí. Také chrání před nežádoucími vlivy UV záření. Oleje a bílkoviny posilují imunitu pokožky a udržují její vlhkost. Redukují maz, černé tečky a léze. Pleti dodávají jemný hedvábný pocit a navrací jí přirozenou vitalitu. AHA kyseliny mají přirozený exfoliační efekt, odstraňující odumřelé kožní buňky.   

Kosmetické přípravky s obsahem ovesných vloček:

  • Urychlují regeneraci kožních buněk
  • Podporují obranyschopnost pokožky
  • Pleť vyhlazují a zpevňují
  • Hloubkově a dlouhodobě hydratují
  • Výrazně zlepšují celkový vzhled pleti
  • Ulevují od nepříjemných projevů citlivé a podrážděné pokožky, čímž zmírňují různé typy  kožních problémů a nemocí
  • Zlepšují kvalitu vlasů
Vanilka
Vanilla Planifolia Oil
 
Vanilka
Vanilla Planifolia Oil

Vanilkovník (Vanilla) byl poprvé kultivován mexickými indiány v 15.století.  Jde o druh vonné orchideje, která roste jako liána. Pěstuje se jako vinná réva, ručně se opyluje i sklízí. Plodem jsou vanilkové lusky neboli tobolky, z kterých se získává koření, extrakt nebo olej. Ten se vyrábí lisováním za studena. Nejdůležitější obsahovou látkou vanilky je fenolický aldehyd vanilin, který odpovídá za její příjemné aroma a sladkou chuť.  

Vanilka je známá jako afrodiziakum. Její vůně se využívá ve voňavkářství a aromaterapii. Působí relaxačně. Snižuje známky deprese, úzkosti, hněvu a neklidu. Pomáhá při nespavosti. Navozuje pocit radosti a pohodlí. V tradiční medicíně se aplikuje jako přírodní lék na zastavení horečky, kašle, nevolnosti, trávicích, zubních či menstruačních problémů. Podporuje hubnutí.  

Antibakteriální vlastnosti silice zastavují šíření nebezpečných bakterií a pomáhají s léčbou akné. Vanilka je bohatá na antioxidanty, které chrání kožní buňky před poškozením. Zpomalují viditelné příznaky stárnutí, pleť je hladká a hebká. Přítomné vitaminy B, jako jsou niacin, tiamin, vitamin B6 a kyselina pantothenová, poskytují pokožce potřebnou výživu. Udržují ji zdravou a chrání ji před nežádoucími vlivy životního prostředí. Olej vykazuje také utišující schopnosti. Urychluje proces hojení. Ulevuje od příznaků podrážděné, poraněné, spálené nebo zanícené pokožky. Zlepšuje kvalitu a růst vlasů.

Skořicový esenciální olej
Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Leaf Oil
 
Skořicový esenciální olej
Cinnamomum Zeylanicum (Cinnamon) Leaf Oil

Skořice patří k nejstarším a nejcennějším kořením na světě. Používá se od období existence starověkého Egypta, je základem tradiční čínské a ajurvédské medicíny. Získává se z kůry stálezelených tropických stromů, skořicovníků.Má příjemnou, svěží, kořenně nasládlou vůni. Obsahuje vysoký podíl bioaktivních látek, jako jsou cinnamaldehyd nebo eugenol, díky kterým je skořice tak prospěšná pro zdraví i krásu.

Skořicová silice je oblíbenou volbou v aromaterapii. Zlepšuje kvalitu spánku, posiluje paměť, uklidňuje, je účinná vůči úzkosti, vyčerpání, slabosti a depresi. Její výrazné antibakteriální vlastnosti potlačují množení bakteriálních a plísňových infekcí. Proto je ideální pro aknózní a problematickou pleť. Je přírodním antioxidantem. Pomáhá udržovat kožní buňky zdravé a zároveň je zbavuje odpadních látek. Dokáže zpomalit viditelné známky stárnutí. Pleť čistí, prokrvuje, vyhlazuje, rozjasňuje a tonizuje. Osvědčila se při léčbě celulitidy. Výborně ošetřuje suchou kůži. Zastavuje krvácení z ran, čímž urychluje proces hojení.

Olej uvolňuje bolest hlavy a kloubů včetně svalové ztuhlosti. Posiluje imunitu. Snižuje příznaky nachlazení a chřipky. Zlepšuje funkce trávicího systému.

Hřebíčková silice
Eugenia Caryophyllata Oil
 
Hřebíčková silice
Eugenia Caryophyllata Oil

Esenciální hřebíčkový olej se získává z hřebíčkovce kořeněného (Syzygium aromaticum), stálozeleného tropického stromu pocházejícího z Indonésie. Historie jeho pěstování sahá do období starověku. Hřebíček byl v té době velmi vzácným kořením, které bylo dováženo na Blízký východ a v období rané antiky do Evropy. Olej se vyrábí ze sušených hřebíčku klasickou destilací. Má čirou až světle žlutou barvu a výraznou kořenitou vůni.

Obsahuje vysoký podíl fytochemikálií, nejznámější je organická sloučenina eugenol. Je zodpovědná za vůni hřebíčku. Kromě výroby parfémů, ochucovadel a olejů se využívá také jako lokální antiseptikum a anestetikum. Svými antibakteriálními vlastnostmi zastavuje tvorbu bakterií, plísní a infekcí. Účinně tlumí bolest zubů a dásní. Zabraňuje zápachu z úst. Olej utišuje podrážděnou pokožku, zmírňuje svědění, pomáhá redukovat pigmentaci, zarudnutí a otoky. Urychluje proces hojení. Pomáhá zastavovat růst rakovinotvorných buněk.

Vyniká omlazujícími a povzbuzujícími účinky. Zlepšuje prokrvení, zmírňuje viditelné projevy stárnutí.  Pokožku oživuje, vyhlazuje, zpevňuje a rozjasňuje. Doporučuje se především pro mastnou a smíšenou pleť.

 

Nachází se v produktech:

Přidat hodnocení

Celkové hodnocení:*
   star star star star star
Jméno:*
Email:*
Phone number:
Vaše hodnocení:*
Doporučili by st tento produkt svým známým:*
Oli
22.10.2020

Je vhodné aj pre deti na suchú pokožku? Pre 8 mesačnú dcérku?

Dobrý deň,

Pre bábätká radšej odporúčame mydielko s lanolínom. Je to ochranné, hydratačné a zjemňujúce mydlo, vhodné na citlivú pokožku a aj pokožku detí. Zabraňuje vysušovaniu pokožky, udržiava ju jemnú a vláčnu. Mydlo neobsahuje žiadne vône je vhodné na tvár aj telo. Mydielko má jemnú penu a je príjemne krémové. Mydielko s ovsenými vločkami a medom by mohlo u tak maličkého dieťatka spôsobiť na pokožke alergickú reakciu. 

Ďakujeme pekne za otázku a prajeme pekný deň

S pozdravom

Tím Dulcia natural

Katarina
07.04.2019
V jednej bratislavskej restauracii som sa stretla s prirodnym mydlom med-ovsene vlocky v tekutej forme, na stranke som ho vsak nenasla. Nepredava sa,, alebo to bola spolupraca s danou restauraciou? Dakujem :-) S pozdravom, Katarina
Krásny deň prajem, no áno je to toto mydielko ale kvôli hygienickejšiemu používaniu je v tekutej forme. Dá sa aj doma takto si mydielko urobiť :-) je nastúhané a zmiešané v vodou...treba ale dávať pozor na rýchlejšiu dobu spotreby. Ďakujeme a krásny dník prajeme
Miriam
04.10.2017
Dobry den, na velmi velmi citlivu a zacervenanu plet odporucate skor toto alebo lanolinove mydlo? Dakujem za odpoved :)
Dobrý deň prajem Miriam, na veľmi citlivú pokožku je vhodné aj toto mydielko, hlavne má aj okrem čistienia blahodárne učinky na pokožku. Lanolínové mydielko je ešte jemnejšie a zaručuje mimoriadne jemné čistenie. Takže myslím, že si môžete vybrať z obidvoch mydielok. Ak máte neaký kontrétny problém, napíšte mi na dulcia@dulcia.sk viacej informácií a veľlmi rada Vám pomôžem vybrať. Ďakujeme za dôveru a prajem krásny dník, Lucka
Lucia
30.01.2017
Zdravím Vás Luci, aké ph má prosím toto mydielko? chcela by som ho na tvár - na extrémne citlivú pleť, tak či je vhodné a nevysušuje :-) vopred ďakujem za odpoveď, L.
Dobrý deň Lucinka, každé mydielko trošku vysušuje. Toto má neutrálne pH 5,5 takže je vhodné aj na citlivú a aj suchú tváričku. Ja veľmi veľmi odporúčam po umytí mydiekom aby ste si citlivú tváričku ešte dočistili a upokojili výživnou čistiacou emulziou. Ďakujem krásne za dôveru a ak budete mať otázočku, napíšte mi prosím...uričte niečo vymyslime :-) Krásny dník, Lucia

Přidat otázku

Jméno:*
Email:*
Phone number:
Vaše otázka:*

Typ pleti

Suchá a citlivá pleť

Pro suchou pleť je typické menší množství lipidů, jejichž funkcí je zadržování vlhkosti a vytváření ochranné bariéry vůči vnějším vlivům. Pokožka působí bledě a napjatě, vrásky jsou mnohem viditelnější. Řešením je aktivní doplňování aminokyselin, které napomáhají vázat v pokožce vlhkost a dodávání kůži přirozených lipidů, např. ceramidů, k vytvoření ochranného filmu pro citlivější suchou pleť.

Všechny typy pleti

Výrobek pěkně sedí všem typům pleti. Nezpůsobuje nadměrné maštění ani nevysušuje pokožku. Je jemný a něžný i k vysoce senzitivní pokožce.

Vlastnosti

Výživný

Namáhané pokožce doplňuje chybějící vyživující složky, aby byla opět elastická, vláčná a hebká.


Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více o cookies.
ZAVŘÍT